Ichthus Leiden heeft naast kring en gezamenlijke avonden ook de mogelijkheid om met gelijkgestemden eens in de zoveel tijd samen te komen voor een gezellige activiteit. Op dit moment kent ze twee disputen: vrouwendispuut Victor en damesdispuut Filia.

 

Vrouwendispuut Victor

In oktober van het jaar 2013 is vrouwendispuut Victor opgericht door een aantal Ichthianen. Zij zagen in Victor een waardevolle toevoeging aan Ichthus om de mannelijkheid te vieren, te genieten van het leven, van bier, van het dragen van dassen, van enige studentikoziteit, van gezelligheid, zooien en nog veel meer wat op ons prachtige dispuut plaatsgevonden heeft en zal hebben. Het doel van Victor is met vrouwen ervoor te gaan om dingen te doen die door bepaalde culturen als mannelijk voorgesteld worden, maar waar vrouwen minstens evenzeer van kunnen genieten. Victor Hoogh!

Het huidige bestuur bestaat uit Miriam (Heer Sir), Annemieke (SchrijfHeer) en Jorien (GeldHeer en HeerLijk) 

Wanneer Ichthianen (v) de bijzonder prachtige kanten van dit dispuut zien, onderschrijven en daar graag aan deel zouden willen nemen, kunnen zij contact opnemen met de HeerSir (heersir.victor@gmail.com). U zult dan van haar meer informatie krijgen.

Victor Hoogh! Leve de mannelijkheid! Nos sumus victores!

 

Damesdispuut Filia

Logo damesdispuut Filia
Filia is opgericht in 2019. Het dispuut heeft als doel om het gezellig samenzijn van vrouwelijke leden van de vereniging te bevorderen. Dit doen zij door typisch vrouwelijke dingen met elkaar te doen, zoals chocola eten, films kijken en naar het strand gaan. Filia streeft naar een gezellige, open sfeer en hier en daar ook diepgang. Dispuut Filia komt elke eerste dinsdag van de maand bij elkaar. Er worden gezelligheidsactiviteiten georganiseerd, maar ook activiteiten die als doel hebben om de leden op te bouwen in kennis of geloof. 

Het huidige bestuur bestaat uit:

First Lady: Esmee
Miss Right: Jacobine
Miss Money: Emma G.

Ben je een vrouw en houd je van vrouwelijke gezelligheid? Mail dan naar damesdispuutfilia@gmail.com voor meer informatie.

 

Dispuut Brasiatores

Dispuut Brasiatores
Met een brouwerij als geboortegrond kan het dispuut Brasiatores met recht hét borrel dispuut van Ichthus Leiden genoemd worden. Als dispuut willen wij graag bijdragen aan verbroedering binnen de vereniging en de borrelcultuur bevorderen. Dit doen wij onder meer door maandelijks een gezellige dispuutsavond te houden, minstens eenmaal per jaar een weekendje weg te gaan, en natuurlijk onze diesviering in Brouwerij de Molen, waar het allemaal begon! Natuurlijk is er ook ruimte voor goede gesprekken en geloofsverdieping, dat is volgens ons de kracht van Brasiatores.

Ben je geïnteresseerd? neem contact op met één van de bestuursleden:
De brouwmeester: Niels
De schatbewaarder: Joshua
De Heraut: Esther O.
´God is great, beer is good and people are crazy´