Onze vereniging kent verschillende huizen die door een groep Ichthianen bewoond worden. In psalm 133 zegt David: ‘Ziet, hoe goed en hoe lieflijk is het, als broeders ook tezamen wonen’. De huizen van Ichthus hebben – naast een belangrijke rol voor de broeders (en tevens zusters) die de woningen als vaste slaap- en verblijfplaats gebruiken – ook een belangrijke functie voor de vereniging als geheel. In deze huizen kunnen Ichthianen vergaderen voor serieuze zowel als ontspannende activiteiten, en tevens staan zij symbool voor de rijke variëteit van onze vereniging.
 

Huize Ome's Mansion


Waarde Ichthianen,

Dit jaar hebben wij de eer om ons huis voor te stellen in de Almanak, nu ons huis net enkele maanden bestaat.
Ome’s Mansion is ook wel bekend als Klik 61. Het huis ligt gelegen in west Leiden, zo’n 10 minuten van het station, 7 minuten van Plexat, en 5 minuten van de UB en het Lipsius vandaan.
In totaal leven er 6 personen op Ome’s Mansion waarvan momenteel twee Ichthianen. De andere 4? 2 jongens, 2 meisjes: de verdeling in Ome’s mansion is heel gelijk!

Waarom Ome’s Mansion? Tsja. Ons huis bevat nou eenmaal meerdere studenten die beste vrienden zijn met Ome DUO, en dankzij zijn hulp in dit prachtige herenhuis op de Klik kunnen wonen. In dit huis is werkelijk aan niks tekort, het is een prachtig huis met zelfs meerdere douches en fantastische huisgenoten.
Waarom Ivo Opstelten als brasobject? Gewoon omdat het kan natuurlijk! En omdat we dankzij de VVD Ome DUO hebben.

Daarnaast is de keuken tegenwoordig een kunstzinnige tentoonstelling geworden van moderne kunst, in alle kleuren van regenboog!

Wees te allen tijde welkom in Ome’s Mansion!
Behalve voor brasfanaten. Ivo hoort bij ons.

Huize O'Llama

 

Sinds een jaar zijn wij een officieel Ichthushuis geworden, en HOE! Huize O’Llama met onze enige echte Barack O’Llama die altijd het laatste woord heeft. Wie al heeft mogen kennismaken met Huize O’Llama weet dat we niet zomaar een huis zijn. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel en we zullen gasten daarom dus ook altijd begroeten door ons prachtige luikje in de deur met de legendarische woorden: “Sorry Gab, je komt er niet in”. Daarnaast zal men het ook niet ontgaan zijn dat wij altijd in zijn voor een portie humor. Dit ten gevolge dat er met grote regelmaat gehooroverlastveroorzakende lachsalvo’s op de Morsweg te horen zijn. Al met al, ben je bij ons altijd welkom voor lachsessies, de lama’s-filmpjes, op-de- grond-lig- uurtjes bij ons op de overloop of gewoon een goed gesprek.

Liefs,
Rosanne & Ellen

 

(Oh, en op persoonlijke noot van Barack: “Yes we cant!”)
 

Huize De Vrolijcke Gans


Wij, Sylvia, Marieke & Jorien en NSL'er Naomi, mogen ons met trots Vrolijcke Gansjes noemen. In onze riante villa hebben we een lopende wasmachine, een ontploffende oven, een warme koelkast, geen (functionerende) vriezer, geen muizen maar wel één echte huistrui en een Pitch Perfect huisquote in de keuken. Onze kamers hebben allemaal een andere kleur: roze, blauw, rood en groen. Herensingel 25 is een monument, vandaar ook het enkelzijdig glas, de afbladderende muren, de vonkende stopcontacten en het gebrek aan een slot op de badkamerdeur. Dit alles maakt de gezelligheid er gelukkig absoluut niet minder op. We kunnen altijd bij elkaar aankloppen voor een praatje, hulp met Bijbelstudie, het lenen van etenswaren, boeken, films of gewoon om naar de badkamer te gaan. En elke dag is het een feestje in de keuken! 
Wees welkom :D
Groetjes Sylvia, Marieke & Jorien 
 

Huize Den Middelsten Moriaen

In den Middelsten Moriaen

Vindt een varken zijn bestaan.

Hij regeert daar heel de zaak

Maar vergeet dan soms een taak

Want de schoonmaak is niet zijn lust

Daar zijn wij ons van bewust

We zetten soms een goeie stap

Maar staan nog onderaan de trap

We hebben ’t varkentje gewassen

En nu moet hij snel verkassen

Om voor jullie veilig te zijn

Want hij vindt het leven fijn

 

In dit nieuw herboren huis

Is er nog heel wat niet pluis

Want de wasmasjien was stuk

Plus een doorgezakte kruk

En de douche begon te schreeuwen

Maar tja, dat doet hij nu al eeuwen

Onze tafel kan niet stuk

Jongens, dat is een geluk

 

Annemieke is onze nestor

En zij doet heel goed haar best hoor

Nu de spotlights op Lilian

En de aangebakken pan

En Simones mooie dwarsfluit

Die fluit nu ons liedje uit.

Maar we gaan gewoon weer door

Want we zijn nog lang niet klaor

Lucianne is onze feut

Met de thee hebben we leut

Eten is dat wat ons bindt

Dat maakt ons blij als een kind

 

Om op ’t varken terug te komen:

Tis een huisbig uit je dromen

En zijn naam is Knorriaantje

Dat lijkt best wel op Moriaantje

Nog één ding, dan is het écht klaar

Pas op hem, hij is echt breekbaaaaaaar!