Partner Nieuws

Wilt u Ichthus Leiden ook financieel steunen? Stuur dan een mail naar acquisicie@ichthusleiden.nl

Sponsored links

sponsorkliks poster.png

Nieuwsberichten van partners

Auto delen als studenten

Studenten maken logischerwijs minder gebruik van een auto dan werkende mensen. De meeste studenten reizen natuurlijk gratis met het OV met hun studentenreisproduct. Toch kan het handig zijn om wel een auto te hebben, bijvoorbeeld als je stage loopt en die plek moeilijk te bereiken is met het OV. Een auto kopen is vaak een (te) grote stap, dus een oplossing hiervoor kan het delen van een auto zijn.

Voordelen

Autodelen houdt in dat meerdere personen om beurten gebruik maken van een auto. Via een app kan je de auto reserveren en betalen. Het openen van de auto gebeurt niet met een sleutel maar met een smartphone of zelfs je OV-chipkaart. De sleutel ligt in het dashboardkastje voor je klaar om de auto te starten. De voordelen van autodelen zijn; besparingen op de autokosten zoals de wegenbelasting en autoverzekering. Ook zijn er hierdoor minder auto's op de weg en is het goed om de parkeerproblemen deels op te lossen.

Hoe werkt autodelen?

Autodelen wordt steeds bekender door bedrijven als StudentCar, Greenwheels, MyWheels en ConnectCar. De tarieven en voorwaarden verschillen per bedrijf dus het is, zeker als student, altijd goed om eerst even wat onderzoek te doen welke voor jou de goedkoopste is. Je kunt ook van andere particulieren een auto huren, dit wordt peer-to-peer sharing genoemd. Hier moet je een afspraak maken om de sleutel te overhandigen, maar het is vaak wel wat goedkoper dan auto's huren via de grotere autodeelbedrijven.

Een andere optie is nog om met een vaste groep mensen een auto te delen, denk aan je huisgenoten. Hierbij is het erg belangrijk dat alles goed geregeld is waarbij De Vereniging voor Gedeeld Autogebruik kan helpen. Bij deze vorm van delen hoort ook een speciale autoverzekering en betaal je contributie voor het lidmaatschap.

De laatste optie is om een zeer oude auto te kopen (vaak te krijgen voor onder de 500 euro) en deze te rijden tot hij het begeeft. Dan moet je natuurlijk wel zelf een eigen autoverzekering afsluiten. Op de pagina autoverzekering voor studenten kan je tips vinden om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Sponsoren

ansaconsultancy.png Logo DB RGB.png

Sponsoren