Wat is Ichthus?

Ben je universitair of HBO student? Ben je christen of heb je affiniteit met het christelijk geloof? Wil je tijdens je studententijd het gezelschap van een kleine groep christenen van gevarieerde achtergrond? Op zoek naar Bijbelstudie en gezelligheid zonder te veel opsmuk? Dan is Ichthus iets voor jou!

Ichthus is een vereniging van christelijke studenten (uit alle hoeken van het Nederlandse christendom) die wekelijks bijeenkomt op woensdagavond. Ichthus is een plek waar vriendschappen ontstaan, waar gezelligheid heerst en waar we ook buiten de woensdagavond om leuke dingen met elkaar doen. Dat we een christelijke vereniging zijn, houdt in dat we meer willen leren over God en ons leven met Hem en elkaar. We willen hierin groeien, ervan getuigen, en genieten van wat onze studententijd te bieden heeft. Woensdagavond eten we altijd eerst met elkaar, met de hele vereniging of in kleine kringen. Na het eten hebben we meestal Bijbelstudie in deze kringen; andere avonden blijven we bij elkaar voor bijvoorbeeld een lezing, een sportavond of een praise. De avond wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke borrel. Naast de woensdagavond hebben we door het jaar heen ook verenigingsweekenden, studiekringen, een gala en activiteiten met andere (Ichthus)verenigingen.

Heb je interesse?


ELCID

Van 14-18 augustus wordt in Leiden een introductieweek, de ELCID, georganiseerd. Ook wij hebben die week een super leuk programma waarbij iedereen welkom is! Hou je van een gezellige borrel tot in de late uurtjes, een mooie praise, een gezellige spelletjesmiddag of wil je Ichtianen ontmoeten? Onze deur op de Oude Singel 152 staat de hele week voor je open!

WhatsApp Image 2023-08-11 at 20.34.01.jpeg


International student?

Please visit the English page

Sponsoren