Interesse

Ben je universitair of HBO student? Ben je christen of heb je affiniteit met het christelijk geloof? Wil je tijdens je studententijd het gezelschap van een kleine groep christenen van gevarieerde achtergrond? Op zoek naar Bijbelstudie en gezelligheid zonder te veel opsmuk? Dan is Ichthus iets voor jou!

Ichthus is een vereniging van christelijke studenten (uit alle hoeken van het Nederlandse christendom) die wekelijks bijeenkomt op woensdagavond. Ichthus is een plek waar vriendschappen ontstaan, waar gezelligheid heerst en waar we ook buiten de woensdagavond om leuke dingen met elkaar doen. Dat we een christelijke vereniging zijn, houdt in dat we meer willen leren over God en ons leven met Hem en elkaar. We willen hierin groeien, ervan getuigen, en genieten van wat onze studententijd te bieden heeft. Woensdagavond eten we altijd eerst met elkaar, met de hele vereniging of in kleine kringen. Na het eten hebben we meestal Bijbelstudie in deze kringen; andere avonden blijven we bij elkaar voor bijvoorbeeld een lezing, een sportavond of een praise. De avond wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke borrel. Naast de woensdagavond hebben we door het jaar heen ook verenigingsweekenden, studiekringen, een gala en activiteiten met andere (Ichthus)verenigingen.

Interesse?

Kom vooral een keer langs! Gasten zijn altijd welkom. Twee van de drie weken komen we op woensdag vanaf 18:00 bijeen. In de agenda op deze website is de locatie te vinden waar we onze verengingsavond hebben. De derde week eten we in kringen bij een verenigingslid thuis. Wil je meer informatie of ons laten weten dat je een keer langs wilt komen, stuur dan de abactis een mailtje (abactis@ichthusleiden.nl).

Lid worden kan het hele jaar door.

Voor nieuwe leden en geïnteresseerden aan het begin van het collegejaar organiseren we in september enkele kennismakingsavonden. Ook tijdens de EL Cid, de introductieweek van de Universiteit en Hogeschool Leiden, zijn wij open. Je kunt ons dan bezoeken op de informatiemarkten, of gewoon in onze stek op Oude Singel 152. Als je nog een slaapplaats nodig hebt, mail vooral de commissie (elcid@ichthusleiden.nl) en zij zullen wat voor je regelen.

Geen vereniging, wel Bijbel?

Wil je met anderen op zoek naar de zin van het leven? Heb je vragen over het leven of het christelijk geloof en wil je daarover met andere studenten in gesprek gaan? Kom dan naar Alpha - student! Hierin ga je met een vast groepje mensen acht avonden in gesprek over verschillende themas. Heb je interesse? Kom dan naar de open avond op 15 oktober 2019 in het NSL-pand (Oude Singel 56 Leiden). Hierna zal op 8 dinsdagavonden de Alpha cursus gehouden worden. Ook is er nog een gezellig weekend! In het onderstaande filmpje kun je horen wat studenten die alpha gedaan hebben, ervan vonden (de datum aan het eind is van een andere alpha-cursus!)

Sponsoren