Plaatselijke en landelijke verbanden

Broeders in Leiden

In Leiden is Ichthus verenigd met de drie andere christelijke studentenverenigingen in het LCSC (Leids Christelijk Studentencontact). Deze samenwerking komt tot uiting in gezamenlijke projecten als de connectkring en Passionweek, het steunen van Contrast, en enkel activiteiten door het jaar heen, waarbij de verenigingen bij elkaar op bezoek gaan.

Zusters in het land

Landelijk staat Ichthus Leiden in verband met Ichthus-verenigingen in zestien andere universiteits- en HBO-steden. Kenmerkend voor Ichthus is het open karakter, de diversiteit van de leden en de centrale plaats van Bijbelstudie op de verenigings-avonden.

Vanuit het landelijk verband VCS Ichthus Landelijk wordt jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd, zoals een gezellige en sportieve dag, een gala, en de Ichthus Retraite, een weekendconferentie met ruim driehonderd studenten.

IFES

Ichthus Leiden is lid van IFES-Nederland, een stichting die met de meeste christelijke studentenverenigingen en theologenverenigingen een landelijk netwerk vormt, met ruim veertig verenigingen door heel Nederland. IFES biedt ondersteuning aan de lokale verenigingen en organiseert jaarlijks vijf landelijke conferenties ter toerusting van studenten, kringleiders en besturen. De droom van IFES is dat elke student in Nederland kennismaakt met de blijde boodschap van Christus, en dat zij als christenstudent en afgestudeerde Jezus navolgen in de maatschappij waarin zij leven. Het motto van IFES-Nederland is ‘Bidden - Bijbellezen – Getuigen’.

Onderdeel van IFES-Nederland is ISM (International Student Ministry), dat zich toelegt om internationale studenten in Nederland gastvrijheid en vriendschap te bieden.
IFES-Nederland is zelf deel van IFES World, een wereldwijde gemeenschap die in ruim 150 landen studentengroepen en -bewegingen toerust en ondersteunt.

Sponsoren